Ατομικά ρολάκια κιμά γεμιστά

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμεικτο
2 τριμμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ντομάτα στο multi
3 φέτες ψωμί στο μούλτι
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών
ρίγανη και λίγη πάπρικα γλυκιά

για το πιλαφι
1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας μείγμα λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

για τα ρολάκια

Ζυμώνω πολύ καλά και πλάθω μπιφτέκια βάζω στα μισά μπέικον βρασμένα αυγά χαλούμι

και με τα υπόλοιπα τα κλείνω απο πάνω

και τα πλάθω ρολάκια τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα λίγο ελαιόλαδο και ψήνω στους 230 βαθμούς για 45-50 λεπτά

για το πιλαφι
Σοτάρω το ρύζι για πιλάφι με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προσθέτω 2,5 κιλά νερό αλατοπίπερο μία κουταλιά της σούπας μείγμα λαχανικών και μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Ανακατεύω χαμηλώνω τη φωτιά σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό

 

Η Συνταγή είναι της Φλωρα Χριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολάκια μελιτζάνας

Ρολάκια μελιτζάνας

Τα Ρολάκια μελιτζάνας είναι ιδανικό για να σερβίρεται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, τόσο ζεστό όσο και κρύο.

Συστατικά :

2 μέτριες μελιτζάνες.
80 γρ ζαμπόν σε φέτες
100 γρ κάποιο τυρι για σαγανακι σε φέτες (ή το τυρί που σας αρέσει περισσότερο)
Φρυγανια τριμμένη (την αρωματίστηκα με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό)
10 ντοματίνια
Βασιλικός για γεύση.
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μια χούφτα αλάτι κάτω από ένα βάρος, για 15 λεπτά περίπου.
Οταν περάει ο χρόνος αυτος, ξεπλύνετε και ταμπονάρετε απαλά με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα νερού.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, μόλις κρυώσουν, τις παναρουμε στο μείγμα με τη φρυγανιά και από τις
δύο πλευρές και γεμίζουμε με λίγο ζαμπόν και λίγο τυρί προβόλα, ένα φύλλο βασιλικού, τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ταψί. σκεπάζουμε με λαδόκολλα,
κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σκορπισμένα στα ρολά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° αερα για 12 λεπτά.

Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
(Μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα αντί να τα τηγανίσετε αν θέλετε, αλλά για να κολλήσει καλά η τριμμένη φρυγανιά, πρέπει να αλείψετε κάθε φέτα με ελαιόλαδο.)

H Συνταγή είναι από Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια στο φούρνο με κεφτεδάκια
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Κρουασανάκια – Ντονατσάκια