Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοστιμιά
Αυτή η συνταγή για μοσχάρι λεμονάτο με πιλάφι είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει πλούσιες γεύσεις και υφές, αποτελώντας ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή μια γιορτινή περίσταση.

Υλικά:

Για το μοσχάρι:

1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μπουκιές)
Αλεύρι για το πανάρισμα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Ζεστό νερό (όσο χρειαστεί)
2 φύλλα δάφνης
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Παπρικα
Κουρκουμά
Ρίγανη
Για το πιλάφι με πιπεριές:

3 κ.σ. βούτυρο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 συσκευασία ρύζι μπαρμπολάι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
5 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κύβος λαχανικών
Αλάτι
Κουρκουμά
Παπρικα
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Για το μοσχάρι:

Αλευρώστε το μοσχάρι και σοτάρετε το σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέστε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κρέας και ρίξτε τα φύλλα δάφνης.
Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Όταν το κρέας ψηθεί και μείνει μόνο με το λάδι του, σβήστε με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά και ρίγανη.
Αφήστε το μοσχάρι στην κατσαρόλα σκεπασμένο για να δέσουν οι γεύσεις, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά.
Για το πιλάφι με πιπεριές:

Σε άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήστε με το λευκό κρασί και ανακατέψτε.
Ρίξτε το ζεστό νερό με τον διαλυμένο κύβο λαχανικών, αλάτι, κουρκουμά, πάπρικα, χυμό λεμονιού και ξύσμα.
Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε το πιλάφι να “ξεκουραστεί” για 10-15

H Συνταγή είναι της κας Sofia Valinou

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ με κρέμα πατισερί και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΧοιρινό κότσι με πατάτες στο φούρνο