Μοσχάρι τας Κεμπάπ

Advertisement

Υλικά

1 κιλό κρέας ελιά χωρίς κόκαλο
100 γρ.ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 φλυτζάνι του κρασιού κρασί άσπρο
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας να σωταριστεί και αυτό για 6 με 8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για μιάμιση με δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε το τας κεμπάπ μας με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Ευχαριστούμε την κα Ραλλού Ψαραδέλλη

Advertisement