Μοσχαρίσιο κρέας σοταρισμένο με κρεμμύδι και ρύζι με σουσάμι
Υλικά
2 κιλά μπριζόλες σε φέτες
1 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 γεμάτο κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
Ρύζι
4 φλιτζάνια ρύζι γιασεμί βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σέλινο
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μοσχαρίσιο κρέας, προσθέτουμε το λάδι και τη σάλτσα σόγιας.
Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για περίπου 20 λεπτά,
προσθέστε όλα τα μπαχαρικά και τον ζωμό.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να είναι πολύ τρυφερό και τα υγρά να μετατραπούν σχεδόν σε μια πηχτή σάλτσα.
Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζωμό αν θέλετε να είναι πιο υγρό.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με νιφάδες τσίλι
Για το ρύζι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Προσθέστε το ρύζι ανακατέψτε καλά, πασπαλίστε με σουσάμι.
Καλή Απόλαυση