Μπισκοτάκια σοκολάτας, καρύδας και καβουρδισμένα αμύγδαλα 😊

Συστατικά :

300 γρ αλεύρι 00
100 γρ βούτυρο
100 γρ τριμμένη καρύδα
100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
150 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανιλίνη
2 αυγα
1 κρόκο αυγού για το βούρτσισμα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αυγά και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά σαν να είναι ζύμη για φύλλο, παίρνουμε μακριά κορδόνια όσο θέλουμε.


Αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180° για 15 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και μετά κόβουμε κάθε ξυλάκι σε φέτες διαγώνια (ή κατά του γούστου μας )

το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 200° μέχρι να ροδίσει το επιθυμητό χρώμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Miriam Salvino

Προηγούμενο άρθροΠανακότα με καραμέλα: ένα κλασικό επιδόρπιο που φτιάχνεται και πολύ εύκολα!
Επόμενο άρθροΕίναι το πιο εύκολο γλυκάκι Ρολό με μαρμελάδα….