Υλικά
για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 αυγό
2-3 φέτες ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, ξερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
200-250 γραμμάρια γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
Αλεύρι, για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί (στυμμένο), τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα του κιμά και το πλάθουμε σε ένα επίπεδο δίσκο.
Τοποθετούμε έναν κύβο γραβιέρας στο κέντρο και κλείνουμε το μπιφτέκι, σφραγίζοντας καλά τις άκρες για να μην τρέξει το τυρί κατά το τηγάνισμα.
Πανάμε τα μπιφτέκια στο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Η Συνταγή είναι της κας Lena Totsika
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρολάκια μελιτζάνας
Τα Ρολάκια μελιτζάνας είναι ιδανικό για να σερβίρεται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, τόσο ζεστό όσο και κρύο.
Συστατικά :
2 μέτριες μελιτζάνες.
80 γρ ζαμπόν σε φέτες
100 γρ κάποιο τυρι για σαγανακι σε φέτες (ή το τυρί που σας αρέσει περισσότερο)
Φρυγανια τριμμένη (την αρωματίστηκα με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό)
10 ντοματίνια
Βασιλικός για γεύση.
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.
Μέθοδος:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μια χούφτα αλάτι κάτω από ένα βάρος, για 15 λεπτά περίπου.
Οταν περάει ο χρόνος αυτος, ξεπλύνετε και ταμπονάρετε απαλά με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα νερού.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, μόλις κρυώσουν, τις παναρουμε στο μείγμα με τη φρυγανιά και από τις
δύο πλευρές και γεμίζουμε με λίγο ζαμπόν και λίγο τυρί προβόλα, ένα φύλλο βασιλικού, τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ταψί. σκεπάζουμε με λαδόκολλα,
κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σκορπισμένα στα ρολά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° αερα για 12 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
(Μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα αντί να τα τηγανίσετε αν θέλετε, αλλά για να κολλήσει καλά η τριμμένη φρυγανιά, πρέπει να αλείψετε κάθε φέτα με ελαιόλαδο.)
H Συνταγή είναι από Katja in cucina