Οι μπιφτεκοφωλιές με πουρέ πατάτας είναι υπέροχες και σίγουρα είναι ένα πιάτο που εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου αλλα και την οικογένεια
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
600 γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί και στραγγισμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπαχάρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Μπέικον, σωταρισμένο
Για τον πουρέ:
3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. βιταμ
Γάλα
Βούτυρο (για τον πουρέ)
Ντοματίνια
Εκτέλεση
Ζύμωσα πρώτα τον κιμά με το κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένα, αυγό, φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί και
στραγγισμένες, αλάτι πιπέρι ρίγανη, μπαχάρι τριμμένο και ελαιόλαδο.
Βάζω στο ψυγείο μια ώρα να σφίξει και μετά το χώρισα σε μεγάλες μπάλες.
Τις πάτησα με το χέρι μου να πλατύνουν …σα στρογγυλό φυλλαράκι.
Βαζοντας επάνω στο κέντρο τους ένα χαμηλό ποτήρι που λάδωσα εξωτερικά,ανέβασα τον κιμά γύρω από το ποτήρι κι έδωσα το
σχήμα φωλιάς.Αφαίρεσα το ποτήρι κι έβαλα κάτω στη βάση τους λίγο μπέικον που είχα σωτάρει.
Τις γέμισα με τον πουρέ :3 πατάτες κομμένες σε κύβους και αλατισμένες τις έβρασα με βιτάμ.
Αφού μαλακωσαν τις στραγγίζω και τις χτυπάω στο μούλτι προσθέτοντας λίγο γάλα να αραιώσει και βούτυρο.
Μ’ ένα κορνέ γέμισα τις μπιφτεκοφωλιές , από πάνω ντοματίνια
και έψησα αέρα,180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια!!💝💝
H συνταγή είναι της αγαπημένης μας κας Ελινα Σκλαβου