Πατάτες Ο’Γκραντεν με γογγύλια
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, πολτοποιημενο
2 κουταλάκια του θυμαρι
1 κουταλάκι αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
800 γρ γογγύλια, περίπου 4-5 μέση
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί, γραβιερα, τριμμένο
Ας το Φτιάξουμε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και στη συνέχεια επικαλύψτε ελαφρώς ένα ταψί με λάδι.
Τοποθετήστε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα, βούτυρο, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί κατά την προετοιμασία των γογγυλιών Κόψτε τη ρίζα και το άκρο του στελέχους από κάθε γογγύλη και στη συνέχεια ξεφλουδίστε χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών.
Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να κόψετε κάθε γογγύλη σε φέτες και αφήστε τες στην άκρη.
Στρώστε το ¼ των τεμαχισμένων γογγυλιών στο κατώτατο σημείο του ταψιού και ρίξτε το
¼ του τυριού πάνω από το στρώμα των γογγυλιών. Στραγγίξτε την κρέμα για να αφαιρέσετε το σκόρδο και το θυμάρι στη συνέχεια ρίξτε ¼ της κρέμας ομοιόμορφα πάνω από το τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 ακόμη φορές με τα υπόλοιπα συστατικά σε στρώματα.
Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, και στη συνέχεια ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια ψήνετε για 20-25 λεπτά, έως ότου από πάνω
να έχουν χρυσίσει και τα γογγύλια να είναι τρυφερά.
Δοκιμάστε εάν έχουν ψηθεί εισάγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Τα γογγύλια θα πρέπει να είναι τρυφερά. Αφήστε 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: everydaydishes.com