Γεμιστά Μπισκότα βουτύρου με Πορτοκάλι και μαρμελάδα

Απαραίτητα προϊόντα:

125 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 αυγό
αλεύρι για μαλακή ζύμη – περίπου 2 ‘/ 2-3 φλιτζάνια τσαγιού
πακέτο μπέικιν πάουντερ
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιου
1 βάζο μαρμελάδα επιλογης σας

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη με ένα πιρούνι. Προσθέτω αυγά, ξυσμα πορτοκαλιου και βανίλια. Στο αλεύρι προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και προσθέτω σταδιακά το ήδη χτυπημένο μείγμα βουτύρου ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος.
Ανοιξτε την ζύμη και κόψτε με ένα φλιτζάνι ή κουπ πατ. Βάλτε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί σε απόσταση.

Κατά το ψήσιμο σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς τα μπισκότα θα φουσκώσουν ελαφρά και μέχρι οι άκρες να γίνουν ροζ, μη τα ψήνετε πολυ για να μην στεγνώσουν.
Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και μετά τα κολλάω με μαρμελάδα.
Η ποσότητα των μπισκότων εξαρτάται από το πάχος και από το μέγεθος του καλουπιού που κόβουμε Τα μπισκοτα είναι πιο νόστιμα την επόμενη μέρα.

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

Προηγούμενο άρθροΗ πιο γρήγορη ζύμη σφολιάτας…γι αυτό δεν έχω δοκιμάσει άλλη
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα με κρέμα βανίλιας