Σαλάτα με καρότα και γιαούρτι και καρύδι

Συστατικά:

300 γραμμάρια καρότα,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο,
2-3 σκελίδες σκόρδο,
250 γραμμάρια παχύ γιαούρτι,
1-2 κουταλιές της μαγιονέζας,
2-3 κλωναράκια φρέσκο ​​άνηθο,
1 χούφτα καρύδια, αλάτι *

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και τρίψτε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Κόψτε τα καρύδια με ένα κοφτερό μαχαίρι  και τοποθετήστε το σε ένα καυτό τηγάνι.
Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά σε όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο και αφήστε να κρυώσουν. Επιστρέψτε το τηγάνι στην φωτιά, σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας εκ των προτέρων.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταίνει, προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε περιοδικά για 3-4 λεπτά. Τα καρότα θα μαλακώσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Βάλτε το σκόρδο λιωμένο σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι / 1 κουταλάκι του γλυκού /,
γιαούρτι, μαγιονέζα, ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να μην παραμείνουν κομμάτια.
Καλύψτε με καπάκι ή μεμβράνη και και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα καρότα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά τα καρότα με τη σάλτσα και επιστρέψτε στο ψυγείο. Όταν σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψητά καρύδια.

ΠΗΓΗ: https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή Σπανακοτυρόπιτα…
Επόμενο άρθροΠατάτες Φούρνου με ζαμπόν και τυρί