Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο (λιωμένο)
300γρ. καρύδια (τριμμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μια πρέζα γαρύφαλο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
300γρ. ζάχαρη για το σιρόπι
400ml νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας
1 βανίλια
Χυμός από μισό λεμόνι
Φιστίκια Αιγίνης (τριμμένα) για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Απλώνω τα φύλλα και με το μαχαίρι τα κόβω στα τέσσερα …δηλ.εχω 4/4 τέταρτα…λιώνω το πακέτο του βουτύρου
Εχω ετοιμάσει την γέμιση από καρυδια περασμένα στο μουλτι 2-3 στροφες ρίχνω κανελα λίγο γαρύφαλλο σκόνη, ζάχαρη έχω λιώσει 1 πακέτο βούτυρο
lurpak…βουτυρωνω το κάθε τέταρτο του φύλλου… ρίχνω διάσπαρτα από την γέμιση πάνω από την γέμιση βάζω αλλο τέταρτο φύλλο τα τσαλακωνω
και τα στριβω.. πατώ ελαφρώς την επιφάνεια τους.
Μπορείτε να βάλετε δύο φυλλαράκια βουτυρωμένα και ένα η δύο από πάνω…όπως το επιθυμείτε….απλά εάν θέλουμε πολλά κομμάτια θα πρέπει να
πάρουμε δύο συσκευασίες….εγώ έκανα μια…αραδιάζω τα στριφτά σαραγλι σε ταψάκι βουτυρωμένο…το υπόλοιπο βούτυρο το περιχυνω σε όλα τα
σαραγλι ομοιόμορφα….ψήνω σε προθερμανσμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 170’βαθμους μέχρι να ροδίσουν.

Εχω ετοιμάσει το σιρόπι σιροπιαζω χλιαρό σιρόπι καυτά τα σαραγλι..
Βάζω τα υλικα για το σιροπι να βράσουν 5-10 λεπτά στο τέλος προσθέτω 1 βανιλια αποσύρω από την εστία ρίχνω μερικές σταγόνες λεμονιού.
Ρίχνω χλιαρό σιρόπι σε κάθε σαραγλι ξεχωριστά μέχρι να τελειώσει το σιρόπι…και στην επιφάνεια τους τοποθετώ φιστίκια Αιγινης
τα οποία πέρασα 2-3 στροφές στο μουλτι…είναι έτοιμα για σερβίρισμα!!! Είναι θεικα!!!!

Καλη Απόλαυση 🌹