Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια:
800 γρ. κιμά ανάμεικτο
2 σκ. σκόρδο και 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένα, σοταρισμένα σε ελαιόλαδο
2 αυγά
3 φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί και στραγγισμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι τριμμένο, κύμινο, 1 κ.σ. κρεμμυδόσκονη
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτες
1 δαφνόφυλλο
1 ξυλάκι κανέλα
Νερό

Για τον πουρέ:
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
Αλατισμένο νερό
1 κ.σ. βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Γάλα

Εκτέλεση

Ζύμωσα τον κιμά με το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα που έχω σοταρει σε ένα φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο που χρειάζεται
ο κιμάς μου, αυγά, φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένες(σε κόκκινο κρασί)και στραγγισμένες,αλάτι πιπέρι,ρίγανη,μπαχάρι τριμμένο, κύμινο και κρεμμυδόσκονη.
Βάζω στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.Πλάθω σουτζουκάκια,τα αλευρώνω και τα σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο.
Μολις ροδίσουν καλά προσθέτω τον πελτέ και μία κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια, δαφνόφυλλο, ξυλάκι κανέλα,λίγο νερό και όσο αλάτι,πιπέρι χρειαστεί.
Μολις πάρουν μια βράση τα μεταφέρω σε πυρέξ,βάζω 2 σκ.σκόρδο και ψήνω στους 170 β.αερα 25-30 λεπτά.

Για τον πουρέ: έβρασα πατάτες σε κύβους μέσα σε αλατισμένο νερό και βιτάμ.
Αφού έβρασαν τις σούρωσα.Μετά τις χτύπησα με μπλέντερ χειρός προσθέτωντας λίγο ακόμα βιτάμ, μοσχοκάρυδο, και γάλα λίγο λίγο μέχρι να
πάρει την υφή που θέλουμε.

Καλη υγεία να έχετε όλοι σας!!!💖❤️💖

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου