Σπιτικά γλυκάκια με τσουρέκι 

Αυτά τα Σπιτικά γλυκάκια με τσουρέκι είναι η τέλεια λιχουδιά για το Πάσχα!
Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, νόστιμα και γεμάτα με υγιεινά υλικά.
Μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδιά σας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί στην κουζίνα.

Υλικά:

250 γρ μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου τριμμένα (αντί για πτι μπερ μπισκότα έβαλα τσουρεκακια που μου είχανε περισσέψει ….Αφού τα χτύπησα στο μουλτι,τα έψησα λιγο στο φούρνο(100 β.) να γίνουν τραγανά)
200 γρ ξηροί καρποί ανάμεικτοι (φυστίκι, αμύγδαλο, κάσιους) τριμμένοι
100 γρ καρύδα τριμμένη
2 κ.σ. μέλι
40 γρ κακάο
1 βανιλία
20 γρ κονιάκ
260 γρ γάλα φρέσκο
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
20 ml λάδι ελαφρύ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα τσουρεκάκια, τους ξηρούς καρπούς, την καρύδα, το μέλι, το κακάο, τη βανιλία και το κονιάκ.
Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθετε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Σε ένα μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα γάλακτος με το λάδι.
Βουτήξτε κάθε μπαλίτσα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα και κυλήστε την για να την καλύψετε ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε τα τρουφάκια σε μια λαδόκολλα και διακοσμήστε τα τρουφάκια με τριμμένα φιστίκια ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
Αποθηκεύστε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.

Προτάσεις:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού ή λικέρ.
Αντί για κουβερτούρα γάλακτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα ή μαύρη σοκολάτα.

Αυτά τα γλυκάκια είναι ιδανικά για κέρασμα στο Πάσχα ή για οποιαδήποτε άλλη γιορτή.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας και η εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου