Συστατικά
2 φλυτζάνια ταχίνι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 έως 1 ½ φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια
2 κουτ. κανέλα
Ενα πακέτο φύλο κρουστας σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλάκια ζάχαρη άχνη προαιρετικά, ή ελληνικό γλυκό μελιού ή κουταλιού επιλογής για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Χτυπήστε μαζί την ταχίνι και τη ζάχαρη σε μεγάλη ταχύτητα στο κύπελλο ενός ηλεκτρικού μιξερ μέχρι να κρεμώσουν, περίπου 5 λεπτά. Καθώς ανακατεύετε το μείγμα, πασπαλίζετε με νερό. Θα πρέπει να καταλήξει να έχει μία συνοχή φυστικοβούτυρου.
Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύετε την κανέλα και τα καρύδια.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C. Ελαφρώς λαδώστε δύο φύλλα.
Ανοίξτε το φύλλο και τοποθετήστε το οριζόντια μπροστά σας. Κόψτε τρεις στοίβες ταινιών 7 – 7,5 εκ και τις κρατήστε καλυμμένες με μια πετσέτα κουζίνας και μια υγρή πετσέτα από πάνω.
Πάρτε την πρώτη λωρίδα, λαδώστε  ελαφρά. Τοποθετήστε μια δεύτερη λωρίδα από πάνω και λάδι, επίσης. Τοποθετήστε μια κουταλιά της γέμισης στο κάτω μέρος της λωρίδας, διπλώστε τις πλευρές και, στη συνέχεια, τυλίξτε το για να σχηματίσουν ένα σφιχτό κύλινδρο. Τοποθετήστε τη ραφή κλεισίματος προς τα κάτω στο ταψί. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να εξαντληθούν τα πάντα. Ψήστε τις φλογέρες για 8 – 12 λεπτά, μέχρι να χρυσωθούν. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσουν ελαφρά.
Για να σερβίρετε: Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή σερβίρετε με ελληνικά γλυκά κουταλιού ή μέλι.
Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε κουτιά σε δροσερό και ξηρό μέρος για έως και 5 ημέρες.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες στο φούρνο με σάλτσα μανιταριών !!!
Επόμενο άρθροΚεικ Μυρμηγκάτο που θα σας ενθουσιάσει με την εμφάνιση και την γεύση του!