Υλικά:
Κρέμα:
700 γραμμάρια νερό η γαλα light,
280 γραμαρια ζάχαρη,
2 βανίλιες ,
120 γραμμάρια αλεύρι,
2 βανιλίνες ,
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο,
2 κ.α κακάο :
Σιρόπι:
1 ποτήρια νερού ζάχαρη ,
2 ποτήρια νερό,
1 βανίλια
Για τα μαντηλάκια:
1 φύλλο σφολιάτας ,
λίγο νερό ,
Τριμμένα αμύγδαλα .
Εκτέλεση:
Πως θα τα κάνουμε:Χαράζουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια. Με πινέλο αλείφουμε τις άκρες με νερό να μπορούν να κολλήσουν.Παίρνουμε τη μια άκρη (θα σχηματιστεί τρίγωνο και πιέζουμε να κλείσει μόνο στην άκρη. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε χαρτί ψησίματος. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180’C βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τις βανιλίνες το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή η κρέμα και προσθέτουμε λίγο λίγο κοσκινιζοντας το κακάο.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και προσθέτουμε τη βανιλια.Αφού κρυώσουν τα μανταλάκια τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Τα ανοίγουμε στη μέση προσέχοντας να μη σπάσουν, γεμίζουμε κρέμα με το κορνέ μας, γαρνίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι είναι καταπληκτικά
Η Συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σφολιατίνια με κρέμα
Υλικά:
500 gr φύλλο σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
Για την κρέμα:
200 ml κρέμας γάλακτος
300 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φρέσκα αυγά
¼ φλιτζάνι αλεύρι.
½ φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσει σε πάχος περίπου 0,7 εκ.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ήδη απλωμένο και τυλιγμένο.
Δημιουργήστε μικρά τετράγωνα περίπου 6 / 7 εκ ανά πλευρά.
Τοποθετήστε τα τετράγωνα ζαχαροπλαστικής σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βουρτσίστε ελαφρά με κρόκο στην επιφάνεια, για να αποτρέψετε το γρήγορο ψησιμο.
Ψήνουμε με το φούρνο στη βάση μόνο για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου τα τετράγωνα φουσκώσουν και ξεφλουδιστούν.
Λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο, ανάψτε το φούρνο α;πό πάνω για να τα κάνετε καφέ στην επιφάνεια. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Ενώ τα τετράγωνα ζύμης κρυώνουν, ετοιμάστε την κρέμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και βράζουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακατέψτε λίγο και προσθέστε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ταυτόχρονα, αφήνοντάς το να φιλτράρει μέσα από ένα κόσκινο.
Βάζουμε τα πάντα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει.
Δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε, ανοίξτε απαλά τα τετράγωνα ζύμης στα μισά και γεμίστε με κρέμα.
Ζεσταίνετε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο και σερβίρετε το πολύ ζεστό πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Καλη Επιτυχία
ΠΗΓΗ: https://www.mangiamagna.com/