Τάρτα με γέμιση ξηρών καρπών
Υλικά: (μέγεθος ταψιού 25 × 40 εκ.).
Αλεύρι – 225 g, πρέζα αλάτι
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Ζάχαρη – 100 γρ
Βανίλια Ζάχαρης – 10 γρ
Αυγό – 1 ολόκληρο + 1 κρόκος
Μαργαρίνη ή βούτυρο – 100 g
Γέμιση:
Λιωμενο βούτυρο – 150 g
Ζάχαρη – 130 γρ
Βανίλια Ζάχαρης – 20 γρ
Νερό – 3 κουταλιές της σούπας
Αλεσμένοι ξηροί καρποί – 100 g + 200 g ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί. Μπορείτε με φιστίκια.
Μαρμελάδα – 3 κουταλιές της σούπας.
Παρασκευή:
Στο κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια ζάχαρης, το βούτυρο και το τρίβουμε σε ψίχουλα. Προσθέτουμε τα αυγά και ζυμώνουμε τη ζύμη. Βάζετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την βανίλια ζαχαρης και τη μαρμελάδα στη φωτιά.
Αφήστε να πάρει μια βράση. Αφαιρέστε και προσθέστε ξηρούς καρπούς σε αυτό το μείγμα. Ανακατέψτε.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια στρώση σε σχήμα ταψιού. Απλώστε την ομοιόμορφα με μια σπατουλα. Απλώνουμε τη γέμιση ξηρών καρπών και επίσης ισοπεδώνουμε. Ψήνουμε στους 180°C, περ. 20-25 λεπτά Αφήστε να κρυώσει.
Διαλέγουμε από ένα ταψί και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια . Και μετά τρίγωνα. Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki