Υλικά

2 Μήλα, τριμμένα στον τρίφτη
½ κουταλάκι του γλυκού Κανέλα σκόνη
80 γρ Φουντούκια, τριμμένα
500 γρ Πασχαλινά Κουλουράκια (ή άλλα μπισκότα που σας περίσσεψαν)
Καρύδα τριμμένη ή Άχνη ζάχαρη ή τριμμένοι ξηροί καρποί, για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα και την κανέλα. Προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στον κάδο ενός μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, ρίχνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια (ή τα μπισκότα που χρησιμοποιούμε) και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
Προσθέτουμε σταδιακά τη σκόνη των κουλουριών στο μείγμα μήλου-φουντουκιού σε δύο δόσεις. Μετά από κάθε προσθήκη, ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, ζυμώνοντας απαλά, μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια. Αν το μείγμα φαίνεται πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγη ακόμα σκόνη κουλουριών. Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε ελάχιστο τριμμένο μήλο ή λίγο νερό, πολύ προσεκτικά.
Πλάθουμε τα τρουφάκια: Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα (περίπου όσο ένα μικρό καρύδι ή στο μέγεθος που επιθυμούμε) και την πλάθουμε ανάμεσα στις παλάμες μας για να σχηματίσουμε στρογγυλά τρουφάκια.
Ρολάρουμε κάθε τρουφάκι στην τριμμένη καρύδα, στην άχνη ζάχαρη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα έτοιμα τρουφάκια σε μια πιατέλα. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για να γίνουν πιο σφιχτά, αλλά διατηρούνται καλά και εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος.
Απολαύστε αυτά τα υπέροχα τρουφάκια! Είναι ένας τέλειος τρόπος για να δώσετε νέα ζωή στα πασχαλινά σας κουλουράκια!