Υλικά
10g ξηρή μαγιά,
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό-400ml,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 20g
1 φλιτζάνι λάδι-200ml,
6 φλιτζάνια αλεύρι-720g,
200g κίτρινο τυρί,
κρόκος αυγού
και σουσάμι.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι (χρησιμοποίησα ελαιόλαδο) αλεύρι και αλάτι. Ζυμώστε μια μαλακή ζύμη μέχρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια σας, διπλώστε την και αφήστε την να φουσκώσει για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια ζυμώστε ξανά, χωρίστε σε 4 μέρη και στη συνέχεια σε 16.
Σχηματίστε μικρές μπάλες και στη συνέχεια πάρτε μια μπάλα και πιέζοντάς τη με τα δάχτυλά σας για να μεγαλώσει στη μέση βάλτε κίτρινο τυρί (χρησιμοποίησα τριμμένο 3 τύπους) .
Κλείστε τα με δίπλωμα και το πάτημα των άκρων να κολλήσουν (ίσως με πιρούνι) Στρώνουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας αποστάσεις ανάμεσά τους καθώς θα φουσκώσουν και τα αλείφουμε με κτυπημένο αυγό και σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Καλή Επιτυχία