Κατσαμάκι

Υλικά

4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι καλαμποκάλευρο (κοσκινισμένο)
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ τριμμένη φέτα
αλάτι (κατά προτίμηση)
Βούτυρο
2 κγ Παπρικα

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι.
Λίγο πριν το σημείο βρασμού, αφαιρούμε το θυμάρι και προσθέτουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς.
Μόλις έχουμε μία βελούδινη κρέμα, αφαιρούμε από τη φωτιά

Bάλτε το βούτυρο να λιώσει για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέστε 2 κουτ. πάπρικα και ξαναβάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθεί.

Αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε για να μην καεί.

Όταν σερβίρετε, βάζετε τον ζεστό κατσαμάκι στον πάτο του πιάτου, πασπαλίζετε με το τυρί και απο πάνω στο ζωμό πάπρικας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες Χοιρινού λαιμού με σάλτσα λαχανικών
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι με σάλτσα κεφτέδες και άγρια σπαράγγια