Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Κανέλα
Καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κανέλα, τηζάχαρη, και το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
στη συνέχεια σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λαδι να κάψει καλά
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με γρήγορες κινησεις , ανακατεύουμε να μη σβολιάσει και το αφήνουμε ,να καρβουδιστει καλά και να φτάσει στο επιθυμητό χρώμα που θέλουμε , μόλις φτάσει στο χρώμα που θέλουμε κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, για να μην πιτσιλιστεί και καούμε αμέσως με γρήγορες κινήσεις πήζει το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό μέχρι να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας ο χαλβάς
Στη συνέχεια παίρνουμε δύο κουτάλια και κάνουμε κουταλάτες χαλβάδες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο συνοδεύουμε με κανέλα και καρύδια εάν θέλουμε ,είναι ένας από τους πιο υγιεινούς χαλβάδες παλιος που υπάρχουν στην ελλάδα
καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri