Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μπουκιές (κατάλληλο για τηγάνισμα, όπως λαιμός ή σπάλα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το χοιρινό κρεας σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό να το σκεπάσει.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στραγγίζουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βρασμένο χοιρινό και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί ή το χυμό λεμονιού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό και η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ρύζι, σαλάτα ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
H συνταγή/φωτό της χοιρινή τηγανιά είναι της κας Παλμιρα Αριστου