Αυτή η συνταγή για χοιρινό κοκκινιστό με πιλάφι είναι ιδανική για ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα. Το πικάντικο κρέας με τα λαχανικά και το αφράτο πιλάφι συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που θα λατρέψετε.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μουλτι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπεριές λιωμένες στο μουλτι
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
500 γραμμάρια ρύζι Αμερικής
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο μπούκοβο
Ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το χοιρινό κρέας και σοτάρετε το μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίξτε την πιπεριά, το ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Προσθέστε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Σκεπάστε την χυτρα και βράστε το κρέας για περίπου 1/2 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει
Ενώ το κρέας βράζει, ετοιμάστε το πιλάφι. Ξεπλύνετε το ρύζι σε σουρωτήρι και ρίξτε το σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο.
Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το για λίγα ακόμα λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το χοιρινό κοκκινιστό με το πιλάφι και απολαύστε το!
Η Συνταγή είναι της Aristea Mpesiri