Κιμαδοκροκέτες με πατάτα γεμιστές με τυρί

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

Για τους κεφτέδες:
1 κρεμμύδι
25 g μαϊντανό
500 γραμμάρια κιμά
1 αυγό
100 γραμμάρια παρμεζάνα σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
1 φέτα τοστ
150 γραμμάρια τυριών

Για τις πατάτες:
1 κιλό πατάτες
αλάτι
4 φέτες μπέικον

Επίσης:
Αλεύρι
Αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1.) Κόψτε το μαϊντανό και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τα με τον κιμά, το αυγό, την παρμεζάνα και μια φέτα τοστ κομμένη σε κομμάτια. Καρυκεύστε το μείγμα με αλάτι και πιπέρι.
2.) Πάρτε λίγο από τον κιμά στην παλάμη του χεριού σας και τοποθετήστε έναν κύβο τυριού στη μέση.


3.) Καλύψτε εντελώς τον κύβο τυριού με τον κιμά και στη συνέχεια κάντε τον μια μπάλα.
4.) Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε σε αλατισμένο νερό. Εν τω μεταξύ, τηγανίστε το μπέικον και στις δύο πλευρές στο τηγάνι και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σε μικρά κομμάτια. Πολτοποιήστε τις πατάτες και ανακατέψτε με το ζαμπόν.
5.) Ισιώστε λίγο από το μείγμα πατάτας στην παλάμη του χεριού σας και τοποθετήστε ένα κεφτεδάκι στη μέση.

6.) Καλύψτε πλήρως το κεφτεδάκι με το μείγμα πατάτας και στη συνέχεια κάντε το ολόκληρο σε μια μπάλα.
7.) Κυλήστε την γεμισμένη μπάλα πατάτας σε αλεύρι, μετά μέσα στο χτυπημένο αυγό και κυλίστε την μέσα στην τριμμένη φρυγανιά.


8.) Τέλος, τηγανίστε τη μπάλα μέχρι να γίνει χρυσό καφέ χρώμα.

Απολαύστε το γεύμα σας! 💚

Subscribe to recipe’s yotube video here

Προηγούμενο άρθροΤηγανητά Μπουρέκια Πατάτας…της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΡολό πουρέ με κιμά..φανταστικο φαγητό σε λίγα λεπτά