Αυθεντικό Χειροποίητο Μιλφέιγ

H Συνταγή και η εκτέλεση είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

3 Φύλλα Σφολιάτας (Σπιτική Σφολιάτα)

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο Γάλα πλήρες 3,5 %
4 Βανίλιες
Ξύσμα απο μισό Λεμόνι
5 Αυγά Μεσαία ή 250 γρ
230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
130 γρ Κορν φλαουερ
100 γρ χτυπημενη Σαντιγί

Για Διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη και Κανέλα

Εκτέλεση

Στην συνταγή με την σπιτική σφολιάτα είχαμε βάλει τα φύλλα σφολιάτας στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και αφού έχει παγώσει παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο
Αφού έχουμε ανοίξει τις σφολιάτες σε λεπτό φύλλο την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και μ ενα τετράγωνο τσέρκι την κόβουμε και φυσικά δεν τα πετάμε τα περισσευματα γιατί δεν τα χρησιμοποιήσουμε, και με ένα πηρούνι τρυπάμε σ όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη
Βάζουμε άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας επάνω στη σφολιάτα και τοποθετούμε ένα ταψί από πάνω για έξτρα βάρος διότι
δεν θέλουμε να πάρει αέρα και να φουσκώσει αλλά θέλουμε ένα λεπτό κρατσανιστό φύλλο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα χρυσό κίτρινο χρώμα

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία διότι θέλουμε τρία τετράγωνα φύλλα σφολιάτας Προσοχή την σφολιατα που δεν χρησιμοποιούμε εκείνη τη στιγμή καλό είναι να μπαίνει στο ψυγείο για να μην λιωσει το βούτυρο
Έτοιμα τα φύλλα σφολιάτας αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα θεική ανώτερη και απο μπακλαβά
Επόμενο άρθροΤο πιο μερακλιδικο Γαλακτομπούρεκο της Κατερίνας