Συνέχεια…

Πάμε να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής για τη γέμιση το μιλφέιγ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού
Σ ενα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουερ και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα στο μείγμα των αυγών τα ανακατεύουμε ώστε να πάρουν θερμοκρασία και επιστρέφουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μας μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πήξει

Έτοιμη η κρέμα μας την αποσύρουμε και την αδειάζουμε σε ένα μπολ όπου καλύπτουμε την επιφάνεια της η μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας την χτυπάμε με το μίξερ η την ανακατευουμε με σπάτουλα και προσθέτουμε περίπου 100 γραμμάρια χτυπημένη σαντιγί

Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και ξεκινάμε να στήσουμε το μιλφειγ έτσι όπως ακριβώς φαινεται στο βιντεο.
Ενα χρήσιμο tip αν χρησιμοποιήσετε ένα επιπεδο δισκακι είναι να βάλετε λίγη κρέμα επάνω στο δισκάκι και να τοποθετήσετε τη σφολιάτα ώστε να σταθεροποιηθεί και να μην κουνιέται

Ετοιμο το μιλφέιγ μας εντυπωσιακό, μπορεί να μας πήρε λίγο παραπάνω χρόνο αλλά πιστέψτε με το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να παγώσει
και να σφίξει η κρέμα

Είμαστε έτοιμοι να το κόψουμε ένα εκπληκτικό μιλφέιγ απίστευτα κριτσανιστό

 

1
2
Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα θεική ανώτερη και απο μπακλαβά
Επόμενο άρθροΤο πιο μερακλιδικο Γαλακτομπούρεκο της Κατερίνας