Αφράτα Κουλουράκια με λάδι και λεμόνι

 

Συστατικά

3 μεγάλα αυγά,
105 ml λάδι
210 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη, επιπλέον για πασπαλισμα
Ξύσμα από 1 λεμόνι,
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
320 γραμμάρια απλό αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 πρέζα αλατιού,
1 αυγό, χτυπημένο για άλλοιμα

Μέθοδος

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C / αέριο 4
2 Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπεικιν και αφήστε στην άκρη
3 Στο μπολ ενός μπλεντερ(χρησιμοποιώντας το εξάρτημα χτυπήματος), χτυπήστε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά ή μέχρι να πάρετε παχύ, αφρώδες και απαλό χρώμα
4 Όταν χτυπάτε, προσθέστε σταδιακά το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας
5 Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ενσωματώστε τα ξηρά συστατικά στο μίγμα των αυγών μέχρι να συνδυαστούν 6 Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, παρτε ζύμη, ώστε κάθε κουταλιά να ζυγίζει ακριβώς 20 γραμμάρια.
Στη συνέχεια, βρέχετε ελαφρώς τα χέρια σας και σχηματίζετε ομοιόμορφες μπάλες ζύμης
7 Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και κάντε τις τρύπες στη μέση με τη λαβή ενός ξύλινου κουταλιού (υγρό για να μην κολλάει στη ζύμη) για να σχηματίσουν μια τρύπα που να είναι περίπου 1 1 / 2 cm πλάτος
8 Βουρτσίστε απο πάνω κάθε κουλούρι με το αυγό και πασπαλίζετε με την πρόσθετη ζάχαρη. Ψήστε για 15 λεπτά ή έως ότου τα κουλουράκια είναι ελαφρά χρυσά
9 Αφήστε να κρυώσουν πριν το σερβίρετε

ΠΗΓΗ: greatbritishchefs.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαύρη Σοκολάτα στο κέντρο
Επόμενο άρθροΛαβράκι Πλακί…με καραμελοποιημένη σάλτσα