Γλυκό Καρυδάκι

Το Γλυκό Καρυδάκι είναι ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, αν όχι το κορυφαίο.Βέβαια λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει τον κόπο.

Υλικά

20 καρυδάκια πράσινα μικρά, τα μαζεύουμε από το δένδρο πριν σκληρύνουν τέλος Μαίου μέχρι μέσα Ιουνίου και σε ορεινές περιοχές πιο αργά
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
20 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Τρυπήστε τα καρύδια με μια σταυρωτή βελόνα πριν τα τοποθετήσετε στο νερό.
Βράστε για 30 λεπτά 3 φορές αλλάζοντας το νερό κάθε φορά φυγει η πίκρα.
Τέλος, στραγγίζετε και καρφώνουμε ένα γαρύφαλο σε κάθε καρυδάκι.
Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει το σιρόπι.

Τοποθετήστε τα καρύδια ζεστά οπως είναι σε αποστειρωμένα στο φούρνο βάζα και σφραγίστε τα ανάποδα
κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αποθηκεύστε τα βάζα σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.
Γεύση καλοκαιριού το χειμώνα…

Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα Γλυκά του Κουταλιού

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό του κουταλιού Καρυδάκι

Υλικά για το καρυδάκι μου…

1 κιλό καρύδια..
1 1/2κιλο ζάχαρη
3 Ποτήρια νερό
10 – 15 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλα
Λίγο λεμονοφλουδα
2 κσ μέλι
Χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καρύδια με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τη μυτούλα και τα χαράζουμε σταυρωτά..
Τα βάζουμε να βράσουν σε πολύ νερό 7 λεπτά για 2 φορές…
Τα βάζουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας συνέχεια το νερό και τριβοντας το να φύγει η εξωτερική φλούδα και να ξεπικριση…
Όταν είναι έτοιμο το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε πετσέτα 2 ώρες να στεγνώσει…
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Ζάχαρη νερό και μυρωδικά για 10 λεπτά… Ρίχνουμε τα καρύδια και από την ώρα του βρασμού μετράμε 10 λεπτά με κλειστό καπάκι…
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 8 ώρες…
Την άλλη μέρα το δένουμε προς το τέλος ρίχνουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού….
Είναι χρονοβόρο αλλά το αποτέλεσμα εξαιρετικό…
από Μαρίνα Κούτρα

Δείτε Επίσης: Κουλουράκια με καστανή ζάχαρη | Κορμός Σοκολάτας με καρύδι
Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικες Μελιτζάνες παπουτσάκια
Επόμενο άρθροΗ Ωραιότερη Σοκολατόπιτα