Κορνεδάκια με ζύμη τύπου κρουασάν

Συστατικά…

Για τη ζύμη…Βγαζει 25 τεμάχια

αλεύρι – 600 γραμμάρια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για τρίψιμο στο λαρδί….
κρόκος – 2 τεμάχια
πρέζα αλάτι
Βουτυρο – 300 γραμμάρια
50 γραμμάρια ξύδι 9%
νερό – 200 γραμμάρια (+-)

Κρέμα .
ασπράδια αυγών – 5 τεμάχια
ζάχαρη – 300 γραμμάρια
νερό – 200 γραμμάρια
λίγο κιτρικό οξύ (ξυνό)

Εκτέλεση…..

Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, τους κρόκους αυγών, το ξύδι και το νερό στο κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
Ανακατέψτε το κρύο βουτυρο σε αλεύρι σε μορφή τετραγώνου.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι, την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο όχι πολύ λεπτό, βάζουμε το βουτυρο στη μέση της ζύμης, τυλίξτε το βουτυρο εντελώς στη ζύμη, προσεκτικά, ελαφρά, χωρίς να πιέσετε, ανοίγετε τη ζύμη όχι πολύ ψιλο φύλλο (για να ενωθεί το βουτυρο με τη ζύμη, να μπει στη μέση…

Διπλώνουμε σε μορφή φακέλου, βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοιγουμε άλλες 2 φορές σε μορφή φακέλου και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, δηλαδή για να κάνουμε στρώσεις….

Μετά το πέρας του χρόνου, ανοιγοντας 3 φορές, αρχίζουμε να φτιαχνουμε τα κορνεδάκια…..
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη βάζετε σε επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι, την ανοίγετε σε τετράγωνο φύλλο, όχι πολύ λεπτό, αλείφετε με τον υπόλοιπο κρόκο από τη ζύμη (κρόκο και λίγο νερό, ανακατεύετε)

Κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος), τυλίγουμε σε σχήμα κωνικού σωλήνα, ψήνουμε σε θερμοκρασία 260 βαθμών για 20 λεπτά, (ξέρω ότι θα με ρωτήσετε γιατί είναι τόσο υψηλή η θερμοκρασία; η απαντηση είναι για το σχηματισμό φυλλώσεων), μετά μειώστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ψήστε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μετά αφαιρούμε τα σωληνάρια από τα καλούπια, αφήνουμε να κρυώσουν…

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία
Επόμενο άρθροΑλάδωτη Νηστίσιμη Πάστα Σοκολάτας