Μηλόπιτα με Σοκολάτα
Γεύση:
- Το κέικ ήταν υπέροχο! Η γλυκιά γεύση του μήλου συνδυάστηκε τέλεια με την πλούσια γεύση της σοκολάτας.
- Η υφή του κέικ ήταν υγρή και αφράτη, η σοκολάτα και το καρύδι έδινε μια ωραία κριτσανιστή υφή.
Εμφάνιση:
- Το κέικ είχε ένα ωραίο σοκολατενιο χρώμα και φαινόταν πολύ λαχταριστό.
- Η σοκολάτα ήταν ομοιόμορφα μοιρασμένη στο κέικ.
- Το κέικ ήταν καλοψημένο και δεν ήταν στεγνό.
Συνολικά:
- Το κέικ μήλου με σοκολάτα ήταν ένα πολύ νόστιμο και εύκολο στη συνταγή κέικ.
- Είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο.
- Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!
Βαθμολογία:
5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Συστατικά
2 αυγα
1 φλιτζανι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι σίτου
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1 μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές κακάο
4 μήλα
σιροπι σοκολατας:
1,5 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
50 γρ βουτυρο
100 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρικής
γλασο:
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτουρα
50 γρ βουτυρο
Παρασκευή
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και τα μήλα (ξεφλουδισμένα και τριμμένα).
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τους ξηρούς καρπούς, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και μετά προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε τα όλα απαλά και μετά αδειάστε τα σε ταψί (25Χ35 εκ.).
Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 40 λεπτά
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ένα φακελάκι ζάχαρη βανίλια, προσθέτουμε 50 γρ μαργαρίνη και 100 γρ σοκολάτα. Όταν λιώσει, περιχύστε το πάνω από το ψημένο κέικ και μετά αφήστε το κέικ να απορροφήσει την επικάλυψη.
Λιώνουμε στον μικροκυματων 100 γρ σοκολάτα και 50 γρ μαργαρίνη. Περιχύνουμε το κέικ που έχει κρυώσει και μετά αφήνουμε το γλάσο να σφίξει. Όταν σκληρύνει κόβουμε το κέικ σε κομμάτια!