Ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα ενός πιάτου με κοτόπουλο με κριθαράκι σπανάκι και λιαστές ντομάτες, όλα έτοιμα να ψηθούν στο φούρνο σε 30 λεπτά! Ιδανικό για ένα οικογενειακό δείπνο στα μέσα της εβδομάδας

Υλικά 🛒

2 Στήθη Κοτόπουλου κομμένα στη μέση
450g κριθαρακι
1 Κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε κύβους
100g Φρέσκο Baby Σπανάκι
100g Λιαστές ντομάτες σε λάδι, χοντροκομμένες
6 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κρεμα γαλακτος
3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας λιαστή ντοματέλαιο από το βάζο με τις ντομάτες
Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Στύψτε το χυμό λεμονιού πριν το σερβίρετε

Σάλτσα επικάλυψης κοτόπουλου:
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας γάλα
Ανακατέψτε τα πρώτα έξι υλικά σε ένα μικρό μπολ και μετά ανακατέψτε το γάλα.

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα επικάλυψης κοτόπουλου.
Κόψτε το πάνω μέρος κάθε στήθους όχι μέχρι το τέρμα προς τα κάτω διαγώνια και μετά πάλι κατά μήκος για να κάνετε κοψίματα σε σχήμα
ρόμβου και αφήστε το στην άκρη.

Σκορπίστε το κριθαρακια σε όλη τη βάση του ταψιού σας.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, σπανάκι, κρεμμύδια, σκόρδο και λιαστές ντομάτες.
Ρίξτε από πάνω τις 3 κουταλιές της σούπας λιαστή ντομάτας, στη συνέχεια περιχύστε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος
και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και το βάζουμε ελαφρώς ανάμεσα στη γέμιση.

Ρίχνετε με ένα κουτάλι και αλείφετε τη σάλτσα κοτόπουλου πάνω από το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε τα πάντα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.
Βγάζουμε από το φούρνο, στύβουμε από πάνω το χυμό λεμονιού και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

Σερβίρετε και απολαύστε! 😊

Η Συνταγή είναι το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή τηγανιά  με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι

Χοιρινή τηγανιά  με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι

Η συνδυαστική γεύση του χοιρινού με κρεμμύδια και μανιτάρια στο τηγάνι είναι απολαυστική. Το χοιρινό προσφέρει πλούσια γεύση και υφή, ενώ τα κρεμμύδια προσθέτουν γλυκιά και αρωματική νότα. Τα μανιτάρια προσδίδουν πλούσια γεύση και υφή, προσθέτοντας μια ευχάριστη αίσθηση στο πιάτο. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα πλούσιο, γευστικό γεύμα που αξίζει να δοκιμάσετε!

Γεύση:

  • Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση, χάρη στο ζουμερό κρέας, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα γήινα μανιτάρια.
  • Η προσθήκη μπαχαρικών, όπως ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι, ενισχύει το γευστικό προφίλ του πιάτου.
  • Η σάλτσα που δημιουργείται από τα υγρά του κρέατος και τα λαχανικά προσθέτει μια νόστιμη υγρασία στο φαγητό.

Συνολικά:

Η χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο με διάφορες συνοδευτικές επιλογές, όπως ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Συνοδευτικά:

  • Ρύζι πιλάφι
  • Πατάτες τηγανητές ή ψητές
  • Ζυμαρικά
  • Σαλάτα

Βαθμολογία:

4/5

Συμπέρασμα:

Η χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι είναι ένα νόστιμο και οικογενειακό πιάτο που μπορεί να ικανοποιήσει όλους. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Υλικά

500 gr χοιρινό, κατά προτίμηση από σπάλα ή μπούτι, σε κύβους περίπου 2 εκ.
3 κρεμμύδια
300 γρ μανιτάρια
1 κγ ξερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Έκοψα το κρέας σε κομμάτια, το αλάτισα με το αλατοπίπερο και το άφησα για λίγο.
Τηγάνισα το κρέας σε τηγάνι (με καπάκι) με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει.


Πρόσθεσα τα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα, μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, 1 ξερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω.


Αφού έβρασε, μείωσα τη φωτιά από τους 7 στους 5 βαθμούς και συνέχισα το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, ανακινώντας περιοδικά το τηγάνι.

Έμεινε με το λιπος, πρόσθεσα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακάτεψα.

Καλή απόλαυση!

Да сготвим набързичко

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό με καραμελωμένα φουντούκια
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή Γιαουρτόπιτα αφρός