Καλαμάκια Κοτομπεικον σβησμένα σε κρασί

Απόψε για δείπνο μπέικον τυλιγμένο σε μπουκιές κοτόπουλου μαγειρεμένες στο τηγάνι και μετά στο φούρνο 😋.
Τα έκανα πρώτη φορά με αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου..
Μετά τα τύλιξα σε φέτες μπέικον 🥓

Για τα σουβλάκια κοτομπέικον θα χρειαστείτε

2-3 φιλέτα ‏κοτόπουλο
15 φέτες ‏μπέικον
‏ελαιόλαδο
‏αλάτι
‏πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
λίγη σκόνη σκόροδου
κρασί
‏ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Πλένετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα κόβετε σε κομματάκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Πρώτα τα καρύκευσα με αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη…
Μετά τα τύλιξα σε φέτες μπέικον 🥓… Μετά τα ροδίσαμε για 10 λεπτά σε ένα τηγάνι και μετά τα
σβήνω με το κρασί… Τέλος στο φούρνο για 30 λεπτά στους 190°.

Το κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον πρέπει να ροδίσει για μόλις 10 λεπτά σε ένα τηγάνι,
έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα που θα εμποδίσει στη συνέχεια να φύγουν οι χυμοί από το κοτόπουλο. Αυτό καθορίζει την απαλότητα της εσωτερικα του κοτόπουλου.
Στο τέλος, οι κοτομπουκιές τυλιγμένες με μπέικον αποδείχτηκαν τραγανές εξωτερικά ενώ παρέμειναν χυμώδεις εσωτερικά 😋

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕνα απίστευτο πιάτο κρέατος με πατάτες στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΕύκολα ΓιαουρτοΨωμάκια…πάνε με όλα