Κουρκουτόπιτα

Υλικά:

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας,
2 αυγά,
350gr φέτα πικάντικη,
1/2 κουταλάκι αλάτι,
1 φλυτζανι τσαγιού γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό.

Εκτέλεση

Βάζεις το αλεύρι σε λεκάνη κάνεις μια λακκούβα ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός του τυριού.
Ανακατεύεις καλά και κάνεις έναν ρευστό χυλό τρίβεις το περισσότερο τυρί κρατάς λίγο για να το ρίξεις πάνω από τον χυλό στο ταψί.

Αλείφεις το ταψί της κουζίνας με 3 κουταλιές σούπας βιτάμ η βούτυρο χωρίς να το λιώσεις έτσι δεν κολλάει στον πάτο του ταψιού και η πίτα βγαίνει εύκολα, ρίχνεις το χυλό τον απλώνεις καλά στο ταψί ρίχνεις και το τριμμένο τυρί ρίχνεις 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και την ψήνεις στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά να γίνει ροδοκόκκινη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤριγωνικά τυρόψωμα…Δεν έχω λόγια να περιγράψω το άρωμα στην κουζίνα
Επόμενο άρθροΠαρμιζιάνα