Κότσια χοιρινά στο φούρνο

Ήθελα να φτιάξω χοιρινά κότσια εδώ και καιρό. Προκλητική συνταγή λόγου του μεγάλου χρόνο μαγειρέματος. Σήμερα Κυριακή, ιδανική μέρα γιατί έχει συννεφιά, ιδανική για να αφοσιωθώ στην μαγειρική.
Τα ετοίμασα το προηγούμενο βράδυ και μετά τα κράτησα να μαριναριστούν όλο το βράδυ.

Υλικά

Λαρδί ή Φυτίνη (ιδανικό είναι το λαρδί εάν εχετε)
αλάτι και πιπέρι.
μερικές βελόνες από δεντρολίβανο και φασκόμηλο.
4 σκελίδες σκόρδο
βούτυρο (περίπου 50 γρ.)
λάδι
λευκό κρασί
και λίγο ζωμό.
κορν φλαουρ

Εκτέλεση

Με τη λάμα ενός κοφτερό μαχαιριού έκανα μερικές βαθιές τομές και μετά έβαλα μέσα μερικές δόσεις φυτίνης ή λαρδί που τις ανακέτεψα  πρώτα με αλάτι και πιπέρι. Στα ίδια κοψίματα έβαλα και δεντρολίβανο και φασκόμηλο.
Έπειτα έσπασα με το κατάλληλο εργαλείο 4 σκελίδες σκόρδο ανακατεμένες με λίγο αλατοπίπερο και έτριψα αυτό το μείγμα σκόρδου πάνω στο κρέας.
Εν τω μεταξύ, έλιωσα λίγο βούτυρο και μετά το άλειψα καλά παντού. Στη συνέχεια βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί, σε μία κατσαρόλα που μπορεί να μπει στη συνέχεια στο φούρνο, πρόσθεσα λίγο λάδι και ροδίζω από όλες τις πλευρές για περίπου 15 λεπτά.

Αφού ροδίσει, πρόσθεσα λευκό κρασί και λίγο ζωμό. Βαζω στο φουρνο με καπακι και μετα απο μια ωρα περιπου τα αναποδογυρισα ετσι αλλες δυο φορες, θα χρειαστούν περίπου 3 ώρες. Προς το τέλος του μαγειρέματος αφαίρεσα το καπάκι για να ροδίσουν.


Στο τέλος θα γίνουν μαλακά και νόστιμα με υπέροχη σάλτσα (αν θέλετε να πήξετε λίγο την σάλτσα προσθέστε κορν φλαουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)
Σαν συνοδευτικό τα συνόδεψα με ρύζι και ψητά λαχανικά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚώκ Ταψιού με 3 στρώσεις
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά και κολοκυθάκια…και μια προτότυπη σάλτσα