Μακαρόνια κοκκινιστά με κοτόπουλο

Η Συνταγή από την σελίδα μαγειρικής Radicio

Υλικά:

Σάλτσα ντομάτα: 3 κούπες (όποια ποικιλία σας αρέσει)
Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου: 4 κομμάτια (2 στήθη συνολικά)
Παρμεζάνα τριμμένη: 1 κούπα
Μοτσαρέλα τριμμένη (αλμυρή): 1 κούπα
Σαλάμι αέρος με πάπρικα: 60 γρ σε λεπτές φέτες
Μακαρόνια: 250 γρ.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βάζετε την σάλτσα ντομάτας σε ταψί.
Στεγνώνετε τα φιλέτα και τα τυλίγεται με την τριμμένη παρμεζάνα (πιέζετε καλά να κολλήσει όλη πάνω στα φιλέτα). Τα βάζετε στο ταψί που έχετε και την σάλτσα ντομάτας.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.
Με προσοχή, μοιράζετε το σαλάμι πάνω από τα φιλέτα και πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα. Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμη.
Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Κρατάτε 1/2 κούπα από το νερό που βράσανε και τα στραγγίζετε. Τα ξαναγυρίζετε στην κατσαρόλα.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Ρίχνετε λίγη από την σάλτσα του ταψιού στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. , προσθέτετε αν χρειάζεται από το νερό που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αδειάζεται τα μακαρόνια σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω βάζετε την υπόλοιπη σάλτσα του ταψιού και τα φιλέτα του κοτόπουλου.

Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό.

Η Συνταγή από την σελίδα μαγειρικής Radicio

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά Κριτσίνια σαν του φούρνου
Επόμενο άρθροΚιμαδοπιτάκια μπουκίτσες…για πάρτι ή συνοδευτικά