ΕΥΚΟΛΑ ψωμάκια

Υλικά

125 γρ. Γιαούρτι
100 g φυτικού ελαίου
2 αυγα
10 g μαγειρικής σόδας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 γρ. Αλεύρι (περίπου 3,5 φλιτζάνια)
Μερικά ψιλοκομμένα μαϊντανό, πράσινο κρεμμύδι και άνηθο
1 κγ Γλυκιά Πάπρικα
125 g τυριού φέτα τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι το λάδι, 1 αυγό, ζάχαρη, αλάτι και ανακατώνουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα, και ανακατεύουμε να πάρουμε μια υφή ζύμης.
Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, πράσινο κρεμμύδι και άνηθο,

γλυκιά πάπρικα τυρί και ζυμώνουμε πολυ καλά να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.


Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλειφουμε με κρόκο αυγού από πάνω όλα τα μπαλάκια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤυροκροκέτες stick
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακοί Μπεζέδες με υπέροχη γέμιση