Δείτε Επίσης: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια Στιφάδου και χοντρά Μακαρόνια | Το πιο νόστιμο μοσχαράκι με πατάτες κατσαρόλας

Εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα. Είμαι περήφανος που λέω ότι δημιούργησα ένα νόστιμο, ισορροπημένο και εξαιρετικά θρεπτικό γεύμα!
Σας παρακαλώ να το φτιάξετε και να το σερβίρετε με ένα ζεστό ψωμί και ένα ωραίο δροσερό κόκκινο κρασί. 🍷

Υλικά

1 κιλό κρέας  (ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε κύβους)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοκομμένου σκόρδου
1 σέλινο ψιλοκομένο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
2 κλαδάκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο ξύδι
μισό μάτσο μαϊντανό
1 κουτί ρεβίθια στραγγισμένα
Αλατι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα κομμάτια κρέατος σε ένα μπολ, καρυκεύστε καλά με αλάτι και αποξηραμένη ρίγανη, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε τα για να τα επικαλύψετε. Τσιγαρίστε τα κομμάτια σε αντικολλητικό τηγάνι.
Όταν το κρέας είναι καραμελωμένο, πάρτε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίξτε αρκετό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να καλύψετε πλούσια την κατσαρόλα.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλινο μέχρι να αρωματιστεί και στη συνέχεια προσθέστε το κρέας μαζί με τους χυμούς του (αρωματική βόμβα).
Προσθέστε τα αρωματικά, το μέλι, το ξύδι και αρκετό νερό για να καλύψετε το κρέας, αφήστε το να βράσει και τώρα είτε μαγειρεύετε χαμηλά στη κουζίνα είτε το βάζετε στο φούρνο στους 190C για να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν το κρέας είναι μισομαγειρεμένο, προσθέστε τα ρεβίθια και συνεχίστε το μαγείρεμα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο θα πρέπει να μπορείτε να κόψετε το κρέας με ένα πιρούνι και τα ρεβίθια να είναι μαλακά.

Δείτε Επίσης: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια Στιφάδου και χοντρά Μακαρόνια | Το πιο νόστιμο μοσχαράκι με πατάτες κατσαρόλας

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα και σιρόπι Φράουλας…δεν υπάρχει καλύτερο
Επόμενο άρθροΗ Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο