Πίτα παγωτού με καράμελα

Συστατικά

1 3/4 φλιτζάνι τρίμμα μπισκότου (π.χ. γκοφρέτα σοκολάτας / τρίμμα Oreo)
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας (περισσότερη ή λιγότερη) **
8 μεγάλες μεζούρες παγωτό σοκολάτα

Οδηγίες

Ανακατεύουμε μαζί τα ψίχουλα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο, αλείφουμε και ισιώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί για τάρτα 20 εκ .
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ενώ η κρούστα είναι στην κατάψυξη, φτιάξτε μπαλες παγωτού, και βάλτε τες σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα στρωμένο που θα το βάλετε για τουλάχιστον 20 λεπτά στην καταψύξη.
Αφαιρέστε την κρούστα των μπισκότων από την κατάψυξη, ρίξτε αρκετή σάλτσα καραμέλας για να γίνει μια λεπτή στρώση, προσθέστε κατεψυγμένες έτοιμες μπάλες παγωτού, περιχύστε με περισσότερη καραμέλα.

Σερβίρετε αμέσως. Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: https://anitalianinmykitchen.com/

Δείτε πως θα φτιάξετε παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτας με βελούδινη γεύση

** Για τη σάλτσα καραμέλας

1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και μία κουταλιά κορνφλάουρ και ανακατεύουμε και
αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε καραμέλα και προσθέτουμε μισο ποτήρι νερό μέχρι να πάρουμε μια υγρή καραμέλα.
Μετα προσθέτουμε και το διαλυμένο στο νερό κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
μία πηχτεί καραμέλα

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες…μια ιδέα για να εκπλήξουμε τους καλεσμένους μας.
Επόμενο άρθροΕκμέκ κανταΐφι με κρέμα….