Παγωτό σοκολάτας με βελούδινη γεύση

Yλικά

25 γρ. κακάο
500 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
250 γρ.κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε το κακάο, το γάλα και την ζάχαρη σ ένα μπολ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και οι κόκκοι του κακάο.
Βράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συγχρόνως συνέχεια. Δεν πρέπει να σταματήσουμε ν ανακατεύουμε γιατί θα μας καεί.

Μαγειρεύουμε μέχρι η ποσότητα να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κατά την διάρκεια που κρυώνει ανακατεύουμε συνεχώς.
Σε αυτό το σημείο έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.


Σ ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος κρύα και χτυπάμε με μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μέχρι ν΄ αφρατέψει.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στη σαντιγύ και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά μας.

Βάζουμε σ ένα γυάλινο μπολ το παγωτό μας το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 7 με 8 ώρες.


Το παγωτό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!!!!
Μπορούμε να το γαρνίρουμε με όποιο σιρόπι θέλουμε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Καλή επιτυχία

Find more delicious  recipes here

Προηγούμενο άρθροΑπίθανη Παστιτσάρα με πλούσια μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροMuffins με σπανάκι και τυρί