Ρολό τιραμισού

Μια από τις πιο απλές και νόστιμες συνταγές: Το ρολό αποδεικνύεται πολύ αέρινο, πλούσιο, λόγω του σιροπιού καφέ, υγρό, καλά εμποτισμένο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια κρέμα θέλετε. Μπορείτε να μην προσθέσετε αλκοόλ στον εμποτισμό – όλα εξαρτώνται από εσάς.

Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

αυγά, 4 τεμ.
αλεύρι και ζάχαρη 120 γρ.
ζάχαρη βανίλιας
αλάτι – μια πρέζα.

Για εμποτισμό χρειάζεστε:
στιγμιαίος καφές, 5 γρ.
νερό, 70 ml
λικέρ ή κονιάκ για γεύση.

Για να ετοιμάσετε την κρέμα, πάρτε:
τυρί κρέμα, 500 γρ.
ζάχαρη άχνη, 120 γρ.
σοκολάτα, 50 γρ.
κακάο, 1,5 κουτ.

Πώς να φτιάξετε το τιραμισού

Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αφρατέψουν, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη σε μέρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μειγμα των αυγών σταδιακά, ανακατεύουμε τη ζύμη με μια σπάτουλα για να μην διαταραχθεί το αέρινο που έχει .
Συμβουλή: η ζύμη θα είναι πηχτή για πολλή ώρα και δεν θα απλωθεί. Αν απλώσει, τότε δεν χτυπήσατε αρκετά τα αυγά.

Καλύπτουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και το στρωνουμε το μειγμα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά, αλλά ίσως σας αρκούν 8 λεπτά.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τον εμποτισμό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με βραστό νερό. Ψύξτε και στη συνέχεια ρίξτε το λικερ .
Τρίψτε τη σοκολάτα. Χτυπάμε το τυρί για την κρέμα.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε το τυρί σε μέρη στην κρέμα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ανακατεύουμε την κρέμα με τριμμένη σοκολάτα. Αφήνουμε λίγη κρέμα για να διακοσμήσουμε το ρολό.

Βγάζουμε το μπισκότο από το χαρτί, το μουσκεύουμε με σιρόπι.
Απλώνουμε την κρέμα, τυλιγουμε το ρολό, διακοσμούμε με κρέμα από όλες τις πλευρές και πασπαλίζουμε με κομματάκια σοκολάτας.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το σερβίρουμε στο τραπέζι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Світ рецептів

Προηγούμενο άρθροΜαλακά μπισκότα κακάο με γλάσο μαύρης σοκολάτας και κόκκους φιστικιού αιγίνης
Επόμενο άρθροΚεμπαπ με 3 κιμάδες