Είναι επονομαζόμενη ρακί της καρυδιάς είναι μια παλιά λαϊκή θεραπεία για τα προβλήματα του θυρεοειδούς, προβλήματα με την πέψη, αλλά και για καλή διάθεση. Οι γιαγιάδες μας το έμαθαν, στις μαμάδες μας και τώρα το κάνουμε εμείς.
Έτσι, πρώτα πρέπει να κάνετε μια βόλτα κάπου στη φύση και να μαζέψετε τουλάχιστον 40 πράσινους μικρούς ξηρούς καρπούς καρυδιάς.
Η μέθοδος παρασκευής είναι – για ένα μπουκάλι ή ένα βάζο από 1 έως 1,5 κιλά, χρειάζεστε:

ΥΛΙΚΑ

40 πράσινα καρύδια,
1 λίτρο σπιτικό ρακί και
300-500 g ζάχαρης (ίσως καστανή ζάχαρη ή μέλι, αν και το μέλι θα αλλάξει τη γεύση, αλλά θα το κάνει πολύ πιο υγιεινό).

Παρασκευή:
Τα καρύδια πρέπει να πλένονται, να ξηραίνονται και να κόβονται σε πολλά σημεία (εάν είναι μεγαλύτερα, μπορούν να κοπούν στο μισό).
Βάλτε τα σε μια φιάλη με ένα πλατύ άνοιγμα ή σε ένα μεγάλο βάζο, προσθέστε ζάχαρη ή μέλι και γεμίστε με ρακί.
Κρατήστε το κλειστό και αφήστε το για 40 ημέρες στον ήλιο.
Στη συνέχεια πρέπει να στραγγίξετε το κονιάκ σε ένα άλλο μπουκάλι και είναι καλό να πίνετε ένα φλιτζάνι κάθε πρωί. Μπορείτε επίσης να το πίνετε μετά το μεσημεριανό γεύμα εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την πέψη.

ΠΗΓΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα: Η δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΣυκαλάκι σπιτικό…από τα χέρια της Γιαγιάς