Γίδα Βραστή

Υλικά

2,5 κγρ γίδα μπούτι με το κόκκαλο
1 ποτ.κρ κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγα φύλλα σέλινο
1 kg πατάτες
1-2 καρότα
1 λεμόνι χυμό
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού έπλυνα καλά το κρέας το άφησα μέσα σε λεκάνη για τρεις ώρες με λίγο νερό κρασί και τα φύλλα δάφνης
Την ξέπλυνα καλά και τη σοτάρισα με το λάδι για να θωρακιστεί. Την σκέπασα με νερό έριξα το κρεμμύδι στα τέσσερα κομμένο και μία σκελίδα
σκόρδο ολόκληρη και λίγα φύλλα σέλινο
Εκλεισα τη χύτρα και έβρασα 50 λεπτά άνοιξα έριξα τις πατάτες και τα καρότα σε κομματάκια λεμόνι αλάτι πιπέρι έκλεισα τη χύτρα και έβρασα
για 10 λεπτά και έτοιμη

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή της Maria Perperi

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΓΙΔΑ στο φούρνο με πατάτες έγινε πεντανοστιμο!!!!!