Δείτε Επίσης: Η Καρυδόπιτα όπως δεν έχετε φτιάξει ποτέ | Καρυδόπιτα !!!! η πιο αφράτη,εύκολη,γευστική
Καρυδόπιτα με Κρέμα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή είναι μία από τις αγαπημένες μου, καθώς συνδυάζει το αφράτο κέικ καρυδιού με την πλούσια και βελούδινη κρέμα βανίλιας. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για το κέικ (Παντεσπάνι Καρυδόπιτας):
- Αυγά: 1
- Αλεσμένα καρύδια: 1 φλιτζάνι (200 ml)
- Γάλα: 1 φλιτζάνι (200 ml)
- Αλεύρι: 1 φλιτζάνι (200 ml)
- Ζάχαρη: 1 φλιτζάνι (200 ml), (μειώστε την ποσότητα αν θέλετε λιγότερη ζάχαρη)
- Λάδι: Μισό φλιτζάνι (100 ml)
- Μπέικιν πάουντερ: 1 σακουλάκι
Για την κρέμα:
- Κρέμα βανίλια Γιώτης (ή αντίστοιχη σκόνη πουτίγκας): 2 σακούλες
- Ζάχαρη: 5-6 κουταλιές της σούπας
- Γάλα: 600 ml (3 φλιτζάνια των 200 ml)
- Βούτυρο: 125 γρ.
Για την επικάλυψη:
- Τριμμένη σοκολάτα ή αλεσμένα καρύδια: Λίγη ποσότητα
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Για να φτιάξουμε το κέικ, θα σπάσουμε πρώτα ένα αυγό και θα προσθέσουμε ζάχαρη σε αυτό και μετά θα το χτυπήσουμε με ένα μίξερ. Συνιστώ να βγάλετε το αυγό από το ψυγείο λίγο νωρίτερα, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τα άλλα συστατικά (αλεσμένα καρύδια, γάλα, αλεύρι, λάδι, μπέικιν πάουντερ) στα αυγά και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Θέλετε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα για την Καρυδόπιτα με Κρέμα.
Ρίξτε το μείγμα μπισκότου σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 22×22 cm. Ένα ταψί μεσαίου μεγέθους θα ταιριάζει απόλυτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους **180 βαθμούς Κελσίου** για περίπου **25-30 λεπτά**. Ελέγξτε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα.
Όταν βγάζετε το μπισκότο από το φούρνο, αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει λίγο και φτιάξτε την κρέμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Την κρέμα την φτιάχνουμε δίνοντας δύο σακούλες κρέμα βανίλια Γιώτης σε ένα μπολ και προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Διαχωρίστε ένα μικρό μέρος από τα 600 ml γάλα (ένα φλιτζάνι) και ρίξτε το στην κρέμα Γιώτης, στη συνέχεια ανακατέψτε για να πάρετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα στην φωτιά και ανακατεύουμε, και όταν βράσει, μειώστε τη θερμοκρασία και ρίξτε το μείγμα της κρέμας Γιώτης.
Ανακατέψτε την πουτίγκα συνέχεια μέχρι να πήξει και αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει. Μετά προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθεί.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από το κέικ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να σφίξει καλά. Αυτό θα κάνει την Καρυδόπιτα με Κρέμα δροσερή και σταθερή.
Μετά από αυτό μπορείτε να τρίψετε λίγη σοκολάτα. Χρησιμοποίησα σοκολάτα, αλλά εάν δεν έχετε σοκολάτα, μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε με αλεσμένα καρύδια.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Ψήσιμο): 25-30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 2 ώρες (για την ψύξη και σταθεροποίηση).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για σκέτη κρέμα βανίλιας, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο μείγμα του κέικ για ένα πιο δροσερό άρωμα. Δείτε κι άλλες συνταγές με φρούτα.
Για να γίνει ακόμα πιο αφράτη η Καρυδόπιτα με Κρέμα, φροντίστε να χτυπήσετε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Δείτε και άλλες σιροπιαστές συνταγές για έμπνευση.
Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε τη σοκολάτα επικάλυψης με μια σπιτική γκανάς. Δες ιδέες για σοκολατένια γλυκά.
Δείτε Επίσης: Η Καρυδόπιτα όπως δεν έχετε φτιάξει ποτέ | Καρυδόπιτα !!!! η πιο αφράτη,εύκολη,γευστική
Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ










