ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 25 φύλλα φύλλα ζύμης αποψυγμένα εντελώς
 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, χωρισμένη
 2 φλιτζάνια καρύδια
 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
 μέλι, προαιρετικό

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε έναν μπλέντερ, χτυπήστε τα καρύδια μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ρίξτε σε ένα μπολ και προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρης σε σκόνη και κανέλα. Ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε ένα φύλλο ζύμης στο παγκο σας. Βουρτσίστε απαλά με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα σιλικόνης. Καλύψτε με ένα άλλο φύλλο ζύμης.
Βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε μέχρι να στοιβάξετε 5 φύλλα ζύμης. Στο τελευταίο βουτυρωμένο φύλλο ζύμης , πασπαλίζετε περίπου το 1/2 φλιτζάνι του μείγματος καρυδιών. Απλώστε απαλά με τα δάχτυλα.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κυλήστε τη ζύμη σφιχτά (τυλίγουμε από την μακριά πλευρά του φύλλου). Τοποθετήστε το σε ένα ταψί ψησίματος 20χ30 εκ που έχει βουτυρωθεί ελαφρώς.
Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης.
Ραντίστε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 190 °C για 28-30 λεπτά, έως ότου τα άκρα είναι καφέ και τραγανά.
Πασπαλίστε αμέσως με 1/4 φλιτζάνι από την υπόλοιπη σκόνη ζάχαρης.

Αφήστε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Αφαιρέστε από το ταψί και κόψτε το κάθε ένα σε 4 κομμάτια και πασπαλίστε


με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού ζάχαρης σε σκόνη. Προσθέστε μέλι, εάν το επιθυμείτε, όταν το σερβίρετε

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: shugarysweets.com

Προηγούμενο άρθροΠράσινη Μακαρονάδα με ανθότυρο
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια σε σάλτσα Πίτσας…εύκολα και γευστικά