Κεφτεδάκια με λαχανικά στον φούρνο

Εκτέλεση:

1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 κιλο μοσχαρίσιο κιμά
1 κγ πάπρικα
4 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
λιγο μαϊντανό
2 αυγά
2ο γρ ελαιόλαδο
50 γρφρυγανιά

3 πατάτες
3 κολοκυθάκια
1-2 μελιτζανα
50 γρ ελαιόλαδο

για την σαλτσα
2 ντομάτες,
1 σκελίδα σκόρδου
1 μεσαιο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
80 γρ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε στην συνταγή τρίβοντας σε ένα τρίφτη το κρεμμύδι, σκόρδου ρίχνοντάς τα στο μπολ.
Μετά μέσα στο μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, τα αυγά, το παρθένο ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Συνεχίζουμε και κόβουμε σε φέτες περίπου 1 εκατοστό τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
Τις πατάτες τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μην μας μαυρίσουν.
Αφού τα έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες για να τα μαρινάρουμε.
Ρίχνουμε αλάτι, ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μετά από 5 λεπτά πρέπει να βγάλουν τα υγρά τους.

Παίρνουμε ένα ταψάκι 34 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό παίρνοντας πρώτα ένα κομμάτι πατάτας, μετά κιμά, κολοκυθάκι, κιμά, μελιτζάνα και ξανά κιμά.

Το κάνουμε αυτό εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 c. Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο για να φτιάξουμε την σάλτσα.

Σε ένα τρίφτη τριβουμε ντομάτες, σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και το νερό και το περιλούζουμε από πάνω.
Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στον αέρα για ακόμη 1 ώρα στους 170 c.
Μετά από περίπου 1 ώρα το βγάζουμε από τον φούρνο και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

PHOTO: Maria Giagia

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Ροδάκινο
Επόμενο άρθροΣκαλτσούνια με λίγα υλικά: Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ