Κεφτεδάκια σε σάλτσα με μοτσαρέλα

Σκεφτείτε μια ζεστή αγκαλιά γεύσεων: αφράτα κεφτεδάκια, σιγοβρασμένα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, με λιωμένη μοτσαρέλα να τεντώνεται σε κάθε μπουκιά. Η γήινη γεύση του κιμά αγκαλιάζεται από το δροσιστικό άρωμα της ρίγανης και το πιπεράτο φιλί του σκόρδου, ενώ η ντομάτα δίνει μια ζεστή, όξινη βάση.

Η μοτσαρέλα, λιώνοντας, προσθέτει μια κρεμώδη υφή και μια γαλακτώδη νοστιμάδα που απογειώνει το πιάτο.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών, ένα ζεστό πιάτο γεμάτο θαλπωρή και αγάπη.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα με ζεστό ζυμαρικό ή πουρέ πατάτας, και δροσιστείτε με μια δροσερή σαλάτα.

Είναι ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή φιλικές συγκεντρώσεις.

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια
½ κιλό ψαχνό μοσχαρίσιο κιμά,
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά),
½ φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα (καλύτερα ψωμί με προζύμι) αλεσμένη στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ,
2 κουταλιές κόκκινο, ξηρό κρασί,
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό,
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι,
1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο,
λίγο ελαιόλαδο,

Σάλτσα ντομάτας
400 γρ ελαφρά Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (passata)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
2 μπαλες Μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βάζετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψίχουλα του ψωμιού, το κρασί, το μαϊντανό ή το βασιλικό, το τριμμένο τυρί και το αβγό σε ένα μπολ. Προσθέτετε αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
Ύστερα, λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο τις παλάμες σας και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα κρατάτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πάρτε ένα μεγάλο ταψί ή πήλινα και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του χαρτιού ψησίματος. Βάλτε σταδιακά τα κεφτεδάκια σας σε χαρτί ψησίματος.
Όταν τελειώσετε, ψήστε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Βάλτε επίσης λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μαζί.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα από κάτω από τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε με σάλτσα τα κεφτεδάκια.
Ξαναβάζουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στο φούρνο και τα αφήνουμε να ψηθούν στους 170°C σε στατικό φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τη μοτσαρέλα σε φέτες. Όταν πήξει η σάλτσα ντομάτας σβήνουμε το φούρνο.
Τοποθετήστε μία ή δύο φέτες μοτσαρέλα σε κάθε κεφτεδάκι στο φούρνο.
Ξαναβάζετε τους κεφτέδες στο φούρνο για λίγα λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σας στο φούρνο θα είναι μαλακά, νόστιμα σαν πίτσα και σούπερ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαλτσόνε Πατάτας
Επόμενο άρθροΤούρτα “ΠΡΑΓΑ”