Ζουμερό Φιλέτο Κοτόπουλο με ρύζι

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου = 650 γραμμάρια
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Ρύζι basmati
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (κίτρινη έβαλα εγώ)
1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια ή καλαμπόκι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.σ λάδι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά μακρόστενα κομματάκια.Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομματάκια. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.


Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και τα αφαιρούμε απ το τηγάνι.
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν. Προσθέτουμε το γάλα, τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.


Προσθέτουμε την σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα φιλετάκια μας στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.


Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομένο το σοτάρουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και την πιπεριά.


Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι την σκόνη του σκόρδου και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας.

 

 

 

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό!!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια & τυρί μοτσαρέλα πάνω από πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΤο πιο αφράτο Κέικ Αμυγδάλου