Κέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας!

Το κέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και γευστικό γλυκό. Η υφή του είναι αφράτη και υγρή, ενώ η γεύση του γλυκιά και αρωματική. Η προσθήκη σταγόνων σοκολάτας προσθέτει μια πινελιά γλυκύτητας και παιχνιδιάρικης γεύσης.

Είναι ένα γλυκό που ταιριάζει ιδανικά για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας, ενώ μπορεί να αποτελέσει και μια θρεπτική επιλογή για το κολατσιό σας. Η συνταγή για κέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις.

Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή, καθώς μπορεί να ετοιμαστεί χωρίς ζωικά προϊόντα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας αντί για αγελαδινό, ενώ αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο.

Το κέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας είναι ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το και απολαύστε την υπέροχη γεύση του!

Υλικα

Η κούπα είναι 200 ml
1 κούπα τριμμένα καρότα
1/2 κούπα ζάχαρη,
1/2 κούπα ζεστό νερό
1/2 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια.
3 κουταλιές λάδι καρύδας ή λάδι
1 κουπα αλεύρι
2 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας
μαρμελάδα, ψιλοκομμενα καρυδια!

Εκτέλεση

Ανακατεψνα τα τριμμένα καρότα με την ζάχαρη, ζεστό νερό, πρόσθεσα μπέικιν πάουντερ και μια βανίλια.
Έπειτα, έβαλα το λάδι ανακάτεψα, και μετά το αλεύρι σε ένα παχύρρευστο κουρκούτι για κέικ, μετά δύο κουταλιές σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύω και ρίχνω σε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 22 εκ., αλείφω με λάδι και πασπαλίζω με αλεύρι.
Έψησα στους 170 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει ελεγγχω με μαχαιράκι!
Αφληνουμε να κρυώσει, μεταφέρεται σε πιατέλα και απλώνεται από πάνω λίγη μαρμελάδα, η δικιά μου είναι δαμάσκηνο.
Πασπαλισα με ψιλοκομμενα καρυδια!
Και τώρα σας εύχομαι μια επιτυχημένη μέρα!

κέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας
_cuva

Η Συνταγή είναι Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ καρότου με καρύδια

Υλικά

300 gr αλεύρι
4 αυγά
250 gr κρυσταλλική ζάχαρη
450 gr καρότα (τριμμένα)
150 gr καρύδια (ψιλοκομμένα)
200 ml μαγειρικό λάδι
2 πακέτα ζάχαρη βανίλιας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Υλικά γλάσου:

250 gr μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 gg μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)

Να διακοσμήσω:
περίπου. 100 gr καρύδια (ψιλοκομμένα)

Προετοιμασία: (διάμετρος φόρμας για κέικ με ελατήριο: 24 εκ.)

1. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν και μετά ανακατεύουμε με το μαγειρικό λάδι. Ανακατεύουμε πρώτα το μειγμα ζάχαρη-αυγό στο μείγμα του αλευριού
και μετά προσθέτουμε το τριμμένο καρότο (στο τρίφτη στο ψιλό) και τα καρύδια ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.

2. Ρίξτε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, περ. Ψήνουμε για 85 λεπτά (από πάνω έβαλα λαδόκολλα).
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του γλάσου.
4. Όταν ψηθεί (δοκιμάζουμε με οδοβτογλιφίδα), το βγάζουμε από τη φόρμα του κέικ, περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του το γλάσο μασκαρπόνε. Το επάνω μέρος μπορεί να διακοσμηθεί όπως επιθυμείτε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: http://webcukraszda.hu/epres-csokis-valtozatok/

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό τουρλού, γεμάτο μεράκι
Επόμενο άρθροΤο γλυκό του Σαββατοκύριακου: Πανεύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια