Ένα πλούσιο κέικ καρότου με σοκολάτα, ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη ή απλώς θέλουν μια πιο υγιεινή επιλογή.Δοκιμάστε το σήμερα!

Υλικά για φόρμα 15-16 εκ.:

✔️Αυγό 3 τεμ
✔️1 κσ ζαχαρη ή αλλο γλυκαντικο
✔️Κακάο 20 γρ
✔️Καρότα 200 γρ
✔️Νιφάδες βρώμης 90 γρ
✔️Μπέικιν πάουντερ 4 γρ

Γλασσο:
✔️σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 30 γρ
✔️Γάλα 30 γρ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπλέντερ και τα τρίβουμε πολύ καλά
Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με μία κουταλιά ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός

Προσθέτουμε τα καρότα ανακατεύουμε με μία μαρίζ αφήνουμε στην άκρη
Ριχνουμε τις γυφάδες βρώμης στο μπλεντερ και τις χτυπάμε να γίνουν σχεδόν αλεύρι
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στα καρότα μαζί με το κακάο το baking powder και ανακατεύουμε καλά έως του γίνει μία πάστα

Αδειάζουμε την πάστα μέσα σε μία φόρμα σιλικόνης αν δεν έχετε το βάζετε σε μία κανονική φόρμα 16 cm βουτηρωμενη και ψήνεται στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά (η συνταγή είναι κατάλληλη και για το φούρνο μικροκυμάτων ψήστε σε μέτρια ισχυ 600 watt για 9 με 10 λεπτά)

Στο χρόνο αυτό τεμαχίζουμε με το μαχαίρι την σοκολάτα ρίχνουμε το γάλα λειώνουμε στο φούρνο του μικροκυμάτων να γίνει ένα ωραίο
γλάσο, το οποίο αδειάζουμε το ζεστό γλάσο πάνω από το ζεστό κέικ να το καλύψει
Διακοσμουμε γύρω γύρω με τριμμένο αμύγδαλο

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαγικό κέικ με κρέμα

Μαγικό κέικ κρέμας

Απίστευτα νόστιμο κέικ με γέμιση κρέμας! Χωρίς αμφιβολία, αυτό το εύκολο κέικ θα μπει στη στήλη των αγαπημένων κέικ! Η συνταγή είναι ιταλική, από μια ρωσική ιστοσελίδα.

Υλικά:

αυγά 6 τεμ.
ζάχαρη 180 g
αλεύρι 450 g
φρέσκο ​​γάλα 175 ml
φυτικό λάδι 150 ml
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
τριμμένη φλούδα λεμονιού

για την κρέμα:
ζάχαρη 120 g
κορν φλαουρ 70 g
αυγό 1 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα 600 ml
βανίλια
και
ζάχαρη άχνη για Πασπάλισμα

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζί με το μπεικιν και προστίθεται κουτάλι με κουτάλι, μαζί με φρέσκο ​​γάλα και φυτικό λάδι. Χρησιμοποιείται μίξερ. Τέλος τρίψτε το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα του κέικ.
Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας ζάχαρη, κορν φλαουρ, αυγό, γάλα, βανίλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά να πήξει σε μέτρια φωτιά. Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικής.
Αν δεν έχετε ρίξτε την σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, κόβοντας ελαφρώς το άκρο.
Το μείγμα κέικ αδειασετε σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ισιωνουμε με μια μαριζ.
Με τη βοήθεια μια τσαντας ζαχαροπλαστικής, σχηματιζουμε ορθογώνια με την κρέμα στην άψητη ζύμη κέικ, στην οποία στη συνέχεια θα κοπεί το κέικ όταν ψηθεί.

Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο με ανεμιστήρα, στους 180 βαθμούς,


για 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώνεται στους 160 βαθμούς και ψήνεται για άλλα 10-15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο,


βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και μετά από 5-10 λεπτά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλη απολαυση!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε 2 μπανανες και 2 αυγά φτιάξτε αυτή την υπέροχη κρέμα
Επόμενο άρθροΖουμερά Μπιφτέκια στο τηγάνι