Αυτό το κέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής, μέλι και ελαιόλαδο δεν είναι απλώς ένα γλυκό, αλλά και μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για γλυκό να συνοδεύσουμε το καφέ μας.
Η πλούσια σοκολατένια γεύση του, σε συνδυασμό με την υφή του αλευριού ολικής και την γλυκιά πινελιά του μελιού, το καθιστούν ιδανικό για όλες τις ώρες χωρις να το τρωμε και να έχουμε άγχος για την ζαχαρη.
Είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται μίξερ, ενώ τα υλικά που απαιτούνται είναι απλά και προσιτά.
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι ολικής
4 κ.σ μέλι
2 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 βανίλια
2 Κουβερτούρες σε κομματάκια μικρά, ή σταγόνες κουβερτούρας (αν θέλετε βάζετε κουβερτούρα στεβιας) η μία θα μπει μέσα στο κέικ και η άλλη για πάνω από το κέικ
2 κούπες νερό
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα
Λίγες σταφίδες
Φιστίκια Αίγινης
αλεσμένα για διακόσμηση
Πως θα το κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε, κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, ανακατεύουμε με Σύρμα πολύ καλά. Προσθέτουμε την μια Κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τώρα τα καρύδια, τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικη μακρόστενη φόρμα αφού την αλείψουμε με λιγο ελαιόλαδο και στα πλαϊνά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180′ C βαθμούς για 50′-55′ λεπτά στον αέρα. Αφου κρυώσει λίγο λιώνουμε σε μπεν μαρί η στα μικροκύματα την δεύτερη κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 1 κ.σ ηλιέλαιο και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου 🌷👌👏⭐️
Η Συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου