Κουλουράκια Πορτοκαλιού Νηστίσιμα (50 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

Η Συνταγή είναι του Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ φυτική μαργαρίνη
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
200γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ μπεικιν παουντερ

για την γέμιση
Μαρμελάδα Φράουλα
Μαρμελάδα Σύκο
Ταχινόκρεμα με Κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα υπέροχο κουλουράκια μας χτυπώντας τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει προσθέτουμε τις βανίλιες Το ξύσμα πορτοκάλι το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε για ενσωματωθούν με το μίγμα τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ ίσα-ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι (δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην σφίξει η ζύμη)

Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή παίρνουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και με στόμιο αστεριοειδή γεμίζουμε με τη ζύμη και φτιάχνουμε τα κουλουράκια στο ταψί μας το οποίο είναι με στρωμένη λαδόκολλα, περίπου κάθε κουλουράκι είναι γύρω στα πέντε με έξι εκατοστά το μέγεθος μπορούμε να φτιάξουμε και στρογγυλά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα ανάλογα την προτίμηση μας

Αφού έχουμε φτιάξει τα κουλουράκια προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά Ανάλογα το μέγεθος. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο μόλις είναι έτοιμα θα έχουν χρώμα χρυσοκίτρινο μπορούμε να τα αφήσουμε όπως είναι σκέτα που πραγματικά είναι υπέροχα και αρωματικά αλλά στη συνέχεια θα σας πω τον τρόπο να τα κάνετε ακόμα πιο υπέροχα

Εχω μαρμελάδα φράουλα μαρμελάδα σύκο και φυσικά το εκπληκτικό προϊόν ταχίνι με κρέμα κακάο που είναι εκπληκτικό βάζουμε μία μικρή ποσότητα από μαρμελάδα η κρέμα ταχίνι ενώνουμε τα δύο κουλουράκια και τα βουτάμε στην άκρη σε λιωμένη κουβερτούρα μαύρη ώστε να εξακολουθούν να είναι νηστίσιμα και τα πασπαλίζουμε με φυστίκι η καρύδα τριμμένη και τ αφήνουμε να κρυώσουν

Καλή Επιτυχία